ECORailS
 
 
Az ECORailSről

Az ECORailS projekt - Energiahatékonysági és környezetvédelmi kritériumok a regionális vasúti közlekedésben használt járművek és szolgáltatások pályáztatásánál - célja az energiagazdaságos és környezetbarát pályáztatás érdekében a döntéstámogatás fejlesztése azon illetékes hatóságoknál, akik a közszolgáltatások megrendelői, ezért:

  • A projekt fő eredményeként egy kézikönyv készül a közszolgáltatások megrendelői számára, amely tartalmazza a pályázati eljárásokban alkalmazható energiahatékonysági kritériumokat.
  • A korábbi technológiai projektek eredményeire építve részletesen kidolgozunk egy sor környezeti kritériumot a szolgáltatásokra, a járműállományra és az infrastruktúra menedzsmentre vonatkozóan.
  • Megfogalmazunk olyan, a közszolgáltatások megrendelői által használható szövegegységeket, amelyeket az EU-tagállamokban alkalmazhatnak.
  • Az iránymutatásokat négy régióban (Berlin, Øresund, Brescia, Temesvár) teszteljük.

Az ECORailS konzorcium tíz politikai és kutató szervezetet/intézetet, valamint négy illetékes hatóságot foglal magába hat különböző országból (Dánia, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia és Svédország).


MEMBER LOGIN
Username:
Password: